ghid pentru o viaţă împlinită

Preferintele culinare ale romanilor la micul dejun

Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat“,este de parere Prof. Dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul Institutului National de Diabet .

Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat“,este de parere Prof. Dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul Institutului National de Diabet .

Conform unui studiu Omnibus privind obiceiurile de consum al micului dejun la romani, reiese ca doar 43% dintre acestia iau micul dejun zilnic. Mai constiincioase in privinta micului dejun sunt persoanele de peste 55 de ani si cele cu o educatie superioara. “Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat“, a spus Prof. Dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul Institutului National de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu".

Din pacate, 25% dintre romani au mic dejun mai rar de o data pe saptamana, iar acestia sunt in mod special tinerii cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani. “Energia furnizata la micul dejun asigura suportul necesar activitatii fizice, dar si randamentul intelectual, mai ales in prima parte a zilei” a spus Prof. Dr. Gabriela Radulian.

Citeste si:

Romanii au descris micul dejun ideal ca avand in componenta sa lapte, fructe si legume, dar si alte produse lactate si cereale. Cu toate acestea, obiceiurile romanilor de a manca sunt usor diferite fata de micul dejun anterior mentionat:Preferintele culinare ale romanilor la micul dejun

  • 3 din 10 romani (majoritatea barbati) prefera un mic dejun "consistent", cu produse din carne, oua si branza.
  • 6 din 10 romani (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai usor si variat incluzand iaurt, lapte si cereale, sandwich-uri, oua sau branza.
  • doar 16% dintre romani (in special adolescenti si tineri pana in 24 de ani) aleg o gustare rapida la micul dejun – constand in produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandwich-uri.

Asadar, chiar daca romanii aleg un mic dejun “consistent” si variat, sunt constienti ca laptele si fructele sunt mai sanatoase.

"Un mic dejun echilibrat ar trebui sa contina:

-produse pe baza de cereale integrale: biscuiti, paine, cereale – pentru a furniza energie;
-produse lactate de tipul: lapte, iaurt, branza – pentru aportul de calciu;
-fructe – pentru continutul de vitamine si minerale;
-pentru aport hidric: suc de fructe, ceai.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Preferintele culinare ale romanilor la micul dejun.


Discutii despre Preferintele culinare ale romanilor la micul dejun

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.