ghid pentru o viaţă împlinită

Imagini pas cu pas: Cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci

Retetele simple, care se pot face rapid sunt cele mai potrivite pentru cei care doresc sa manance sanatos si gustos, dar care nu au prea mult timp la indemana pentru a ôprofesaö in bucatarie.

Gheorghe Popa recomanda o reteta delicioasa, usoara si rapida!

Retetele simple, care se pot face rapid sunt cele mai potrivite pentru cei care doresc sa manance sanatos si gustos, dar care nu au prea mult timp la indemana pentru a “profesa” in bucatarie.

Peste proaspat se gaseste mai mereu prin market. Este curatat de solzi si la interior, este portionat si ai avantajul ca poti sa-ti alegi bucata care o doresti.

Citeste si:

Sfat ! Daca vrei sa prepari peste prajit, cumpara trunchi, cotlet sau file din crap romanesc, somn, biban de mare, somon. Am vazut prin magazine, mai nou si pesti de prin tarile calde sau de prin marile din nordul Europei. Mi-am propus sa experimentez, in timp si aceste specii noi de peste, aparute pe la noi. Nu m-am lamurit inca, cum pot transporta atat de rapid pestele (probabil cu avionul, in refrigeratoare imense), de apare in galantare, initial refrigerat si inghetat doar dupa ce vestitii comercianti romani, il lasa sa inghete (probabil ca sa atarne mai greu la cantar), de unde si zicala cu “inventivitatea” comerciantului roman, care nu piere niciodata, indiferent ca este criza sau nu. :(

Se cumpara bucati de somon, cam de 200 gr. fiecare, cate o bucata pentru fiecare mesean. Se spala cotletele de somon sub jet de apa rece si se tamponeaza cu un servet curat de bucatarie, pentru a se usca. Se unge pestele (cu o pensula speciala pentru bucatarie, careia sa nu-i “curga” parul de cal), cu ulei de masline sau se rostogoleste pestele, cu mana, prin uleiul de masline, pus pe o farfurie. Se pune pe bucatile de peste, sare grunjoasa, proaspat macinata si piper boabe, proaspat macinat. Se stoarce niste zeama de lamaie peste cotletele de peste. Se acopera pestele cu o folie alimentara si se baga la rece, in frigider, pentru cca. 30 de minute, sa se macereze.

cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Imagini pas cu pas: Cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci.


Discutii despre Imagini pas cu pas: Cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

mmm... (2 comentarii, 839 vizualizari)
bravooo!frumoasa prezentare!am postat si eu poze la preparatele mele dar n-au fost puse...m-am gandit ca n-au aratat prea artistic facute..cu toate astea..felicitari celui care a propus reteta in...
felicitari! (1 comentariu, 576 vizualizari)
tentant (1 comentariu, 497 vizualizari)
buna... (1 comentariu, 475 vizualizari)