Conform recomandarilor specialistilor in nutritie, grasimile trebuie sa faca parte dintr-o alimentatie echilibrata, dar trebuie sa fim atenti la ce fel de grasime consumam.

In general, grasimile bune (in special cele de tip Omega 3) scad nivelul colesterolului in sange, oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.

Recomandari pentru un introducerea usoara a grasimilor bune in alimentatie:

Adaugati ulei vegetal (de floarea soarelui, de masline, de in, de seminte de struguri, de rapita) la salata de legume. Grasimile ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor si antioxidantilor (lycopen) de catre organism.

Folositi o margarina tartinabila de calitate pntru sandvisuri. O margarina buna poate furniza o cantitate importanta de grasimi bune (inclusiv de acizi grasi esentiali) si vitamine liposolubile (A, D, E).

Consumati zilnic o mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea soarelui (preferabil neprajite).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Consumati peste gras odata sau de doua ori pe saptamana (preferabil la gratar sau la cuptor) reprezinta o alta sursa de grasimi bune.

*bazat pe recomandarile OMS 2000


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri