O reteta de casa, pentru bucuria de a gati a celor pasionati de gastronomie.
O reteta de casa, pentru bucuria de a gati a celor pasionati de gastronomie.

Ingrediente

200g file de somon
100g orez cu bobul lung
2 ardei grasi (rosu si verde)
1 ceapa tocata
1 ou batut
patrunjel tocat
sare
piper

Aluat
7g drojdie
350g faina
1 lingura de unt
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 lingurita sare

Cum preparam:

• Amestecam drojidia cu 2 linguri de apa calda. Turnam treptat pana la 1 cana de apa si continuam sa amestecam. Lasam amestecul deoparte timp de 10 minute.
• Amestecam faina cu sarea si adaugam untul. Turnam drojdia si amestecam pana cand s-au omogenizat. Daca aluatul este prea moale, mai adaugam putina faina.
• Framantam aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Punem aluatul intr-o punga unsa cu o lingura ulei de floarea-soarelui si il lasam la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
• Framantam aluatul din nou si il lasam din nou la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
• Intre timp fierbem fileul de peste si il desfacem in bucatele. Fierbem orezul si il punem intr-un castron. Adaugam pestele, ardeiul gras taiat fasii, ceapa tocata. Punem sare si piper dupa gust si presaram patrunjelul. Amestecam.
• Intindem aluatul intr-o foaie de 2 cm. Intindem amestecul de peste pe jumatate din aluat si invelim cu cealalta jumatate. Presaram marginile pentru a sigila si ungem foarte bine cu ou batut. Decoram placinta cu o bucata de aluat decupata sub forma de peste.
• Punem placinta la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand aluatul a devenit auriu.

8 portii

Timp de preparare: o ora
Timp de coacere: 35 minute

Mai multe retete gasesti pe www.lacucina.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri