Ingrediente
200g file de somon
100g orez cu bobul lung
2 ardei grasi (rosu si verde)
1 ceapa tocata
1 ou batut
patrunjel tocat
sare
piper
Aluat
7g drojdie
350g faina
1 lingura de unt
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 lingurita sare
Cum preparam:
• Amestecam drojidia cu 2 linguri de apa calda. Turnam treptat pana la 1 cana de apa si continuam sa amestecam. Lasam amestecul deoparte timp de 10 minute.
• Amestecam faina cu sarea si adaugam untul. Turnam drojdia si amestecam pana cand s-au omogenizat. Daca aluatul este prea moale, mai adaugam putina faina.
• Framantam aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Punem aluatul intr-o punga unsa cu o lingura ulei de floarea-soarelui si il lasam la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
• Framantam aluatul din nou si il lasam din nou la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
• Intre timp fierbem fileul de peste si il desfacem in bucatele. Fierbem orezul si il punem intr-un castron. Adaugam pestele, ardeiul gras taiat fasii, ceapa tocata. Punem sare si piper dupa gust si presaram patrunjelul. Amestecam.
• Intindem aluatul intr-o foaie de 2 cm. Intindem amestecul de peste pe jumatate din aluat si invelim cu cealalta jumatate. Presaram marginile pentru a sigila si ungem foarte bine cu ou batut. Decoram placinta cu o bucata de aluat decupata sub forma de peste.
• Punem placinta la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand aluatul a devenit auriu.
8 portii
Timp de preparare: o ora
Timp de coacere: 35 minute
Mai multe retete gasesti pe www.lacucina.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie