Ingrediente:
(pentru 6 portii)
• 500 grame de paine uscata (franzela sau bagheta) taiata in felii groase
• Apa calda
• 500 grame de rosii coapte bine si taiate
• 1 ceapa rosie potrivita, taiata feliute subtiri
• 1 catel mare de usturoi pisat si zdrobit
• 2 linguri de busuioc marunt
• 2 linguri de patrunjel marunt
• 2 linguri de otet de vin rosu
• Sare si piper negru dupa gust
• Un sfert de cana de ulei de masline
Mod de preparare:
Daca paine este prea crocanta, atunci inmoaie-o putin in apa si taie-o si bucati care sa incapa intr-un bol. Presara peste ea ceapa, apoi adauga apa calda astefl incat sa acopere bucatile de paine. Lasa compozitia asa aproximativ 20 de minute.
Ridica apoi ceapa de pe paine si clateste-le intr-o strecuratoare. Lasa painea sa se scurga, strange-o pentru a indeparta excesul de apa si faramiteaz-o intr-un bol.
Adauga apoi rosiile, busuiocul si patrunjelul in salata. Amesteca-le cu otet, usturoi, sare, piper si ulei de masline si amesteca-le cu painea. Acopera bolul de salata cu o folie de plastic si lasa compozitia la frigider cu cel putin o ora inainte de servire.
Pofta buna!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor