Subiectul colesterolemiei (concentratia colesterolului in sange) este unul foarte discutat si controversat. Este improtant sa aflam cateva amanunte despre colesterol, insa mult mai practic si util pentru cititorii nostri este ca acestia sa cunoasca factorii care cresc colesterolemia, cum sa se protejeze de unii dintre acestia si ce masuri trebuie luate pentru mentinerea la normal a colesterolemiei.
2. Soia. Consumul de soia sub diferite preparate aduce beneficii si in privinta concentratiei colesterolului in sange. Soia este renumita pentru numeroasele sale beneficii, insa trebuie sa atrag atentia asupra calitatii acesteia, se cunoaste faptul ca unele produse din soia modificate genetic isi pierd cu mult influentele benefice asupra sanatatii.


3. Maslinele si uleiul de masline: acizii grasi naturali continuti de masline si uleiul de masline stabilizeaza concentratia colesterolului in sange. Pentru mai multe informatii cititi articolul: La ce e bun uleiul de masline?


4. Pestele: desi suna paradoxal, cu cat carnea de peste este mai grasa, cu atat efectele anticolesterolemiante sunt mai mari. Spre exemplu, consumati somon.


5. Fructele si legumele intotdeauna au fost recomandate in regimul alimentar zilnic pentru nenumaratele beneficii pe care le aduc organismului. Prin continutul mare de vitamine, minerale si unele fibre, fructele si legumele asigura o cantitate importanta de nutrienti de buna calitate necesari functionarii normale a organismului si mentinerea tonusului sistemului imunitar.


6. Ceapa si usturoiul. Fie le consumati seara din diverse motive, fie in cursul zilei la un gratar sau o masa copioasa, ceapa si usturoiul scad colesterolul, avand totodata indicatie si pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea insomniilor etc. In diverse garnituri ori chiar murate, aceste doua legume va ajuta in lupta contra hipercolesterolemiei.


7. Semintele de floarea soarelui: acestea contin o cantitate substantiala de acid linoleic, reducand depozitele de colesterol din peretii arterelor.


8. Semintele de coriandru: acestea prezinta si alte efecte, nu doar scaderea colesterolului, cum ar fi: diuretice, fiind indicate in unele afectiuni renale, cardiace, hipertensiune, ascita, edeme etc. Se prepara un decoct ce se va consuma de doua ori pe zi timp de cateva saptamani, dupa care se face o pauza de o luna (nu trebuie exagerate efectele diuretice, care pot crea dezechilibre ionice cu efecte grave uneori). Decoctul se prepara astfel: se fierb 2 linguri seminte de coriandru si se strecoara dupa racire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri