ghid pentru o viaţă împlinită

Peste cu orez

Incearca sa pregatesti peste cu orez pentru cei dragi.

Ingrediente

  • 500-600 g de peste
  • 120 g slanina
  • 30 g unt
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • ½ lingurita de sofran
  • piper
  • sare
  • 250 g orez


Mod de preparare

Intr-o cratita se pune unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga slanina taiata si mici bucatele si 2 cepe, taiate si ele marunt.
Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie se adauga pestele taiat in prealabil in bucati potrivite.
Dupa ce se prajesc pe ambele parti se scot si se tin undeva la cald.
In aceeasi cratita se adauga sare, piper, sofran si rosiile taiate in cubulete.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora. Se adauga apoi bucatile de peste, se mai lasa putin sa fiarba si se poate servi cu orez fiert.

Pofta buna!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Peste cu orez.


valeu.... (1 comentariu, 565 vizualizari)
peste cu grasume de porc....nu se poate asa ceva!!!!noi cei de la balta nu admitem !!!orez cu peste ,da! peste sarat ,uscat,bagat la cupor in tava cu orez...de obicei se serveste iarna....