ghid pentru o viaţă împlinită

Peste cu orez

Incearca sa pregatesti peste cu orez pentru cei dragi.

Ingrediente

  • 500-600 g de peste
  • 120 g slanina
  • 30 g unt
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • ½ lingurita de sofran
  • piper
  • sare
  • 250 g orez


Mod de preparare

Intr-o cratita se pune unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga slanina taiata si mici bucatele si 2 cepe, taiate si ele marunt.
Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie se adauga pestele taiat in prealabil in bucati potrivite.
Dupa ce se prajesc pe ambele parti se scot si se tin undeva la cald.
In aceeasi cratita se adauga sare, piper, sofran si rosiile taiate in cubulete.

Citeste si:

Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora. Se adauga apoi bucatile de peste, se mai lasa putin sa fiarba si se poate servi cu orez fiert.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Peste cu orez

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

valeu.... (1 comentariu, 420 vizualizari)
peste cu grasume de porc....nu se poate asa ceva!!!!noi cei de la balta nu admitem !!!orez cu peste ,da! peste sarat ,uscat,bagat la cupor in tava cu orez...de obicei se serveste iarna....