Foarte des folosim pentru prajituri si dulceata, pentru a le da aroma, coaja citricelor. Insa, din pacate, nu stim carui risc ne supunem consumand aceasta coaja.
Foarte des folosim pentru prajituri si dulceata, pentru a le da aroma, coaja citricelor. Insa, din pacate, nu stim carui risc ne supunem consumand aceasta coaja.

Cultivatorii de citrice au inceput sa foloseasca substante care sunt injectate in coaja pentru ca aceste fructe sa se mentina proaspete mai mult timp.

Aceste substante sunt mai exact pesticidele E230, E231, E233. E-urile sunt injectate sau pot fi date pe citrice sub forma de praf. Cu ajutorul acestora fructele se mentin proaspete si sunt protejate de mucegai dar in acelasi timp pot provoca si hemoragii interne sau alergii.

E 230 - un conservant care trateaza coaja citricelor si impiedica formarea mucegaiului. Se pare ca daca este consumat in cantitati mari poate provoca sangerari interne. De mentionat este faptul ca acesta este incadrat in categoria pesticidelor.

E 231 - un conservant care poate sa produca alergii la contactul cu pielea.

E 233 - este un funigid folosit la suprafata cojii.


Acest lucru ar trebui sa fie un semnal de alarma catre fiecare persoana care foloseste in alimentatie coaja citricelor. Din fericire, aceste E-uri nu afecteaza si pulpa fructei. De aceea, dupa ce fructul este curat de coaja, trebuie sa te speli pe maini pentru a nu contamina si pulpa.

Se pare ca doar in Romania mai exista acest obicei de a folosi coaja rasa a citricelor. In orice caz, faptul ca aceasta coaja ne-ar putea imbolnavi ar trebui sa traga un semnal de alarma si sa ne gandim de doua ori inainte de a o folosi.

Citricele nu reprezinta niciun risc atat timp cat sunt consumate fara coaja.

Chiar sa nu mai existe produse naturale? Aproape orice cumparam contine un colorant sau o subtanta care ne poate afecta sanatatea.

SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.

COMUNITATEA DELLY

Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera
comunitatea DELLY!

Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri