Sushi nu mai este demult doar o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intrega lume, din insulele japoneze pana in Statele Unite, Europa si nu numai.

Kyubei, Tokyo
500 de dolari
Situat in hotelul regal Okura, Kyubei este cunoscut pentru specialitatea sa "gunkan-maki sushi", un amestec cilindric de icre si sushi. Preparatul Rosanjin, numit dupa celebrul olar si restaurator al anilor '30, se serveste pe platouri de portelan special create de acesta, imbinand placut sushi-ul cu...arta.

Wasabi, Mumbai
500 de dolari
Restaurantul din interiorul palatului Taj Mahal, Wasabi este singurul restaurant japonez autentic din Mumbai, reputatia sa datorandu-se in mare parte si sefului bucatar Masharu Morimoto, ale carui creatii pot fi astazi savurate la Nobu in New York. Meniu recomandat: vita Kobe, preparata la gratar sau marinata intr-un delicios sos teriyaki, amestec de sushi obtinut din cel mai bun somon, specii rare de ton, dar si peste exotic prajit.

Sushimoto, Frankfurt
145 de dolari
Unul din cele mai bune restaurante europene, Sushimoto isi intampina clientii cu cele mai proaspete preparate de peste de pe piata, incluzand arici de mare, icre de somon, creveti si moluste prajite.

Yamazoto, Amsterdam
216 de dolari
Decorul de lemn autentic si ospatarii imbracati in kimono promit un festin culinar de neuitat. Managerul Akira Oshima este un puritan in adevaratul sens al cuvantului, Yamazoto ocupand un loc de cinste in topul restaurantelor sushi continentale. Meniul contine trei specialitati diferite de peste proaspat de sezon "sashimi".

Un articol de Denisa Apostol

Sursa: YourMoney.ro

Citeste si alte articole pe YourMoney.ro:

Cel mai renumit ciocolatier roman

Un spa…delicios

Cele mai bune restaurante din lume


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri