Branul gazduieste, sambata si duminica, sarbatoarea traditionala "Ravasitul oilor si festivalul branzei si al pastramei". Mii de turisti sunt asteptati pentru a cumpara sia dmira produsele traditionale dar si pentru a aplauda spectacolele care vor avea loc in cele doua zile de la sfarsitula cestei saptamani.
Branul gazduieste, sambata si duminica, sarbatoarea traditionala "Ravasitul oilor si festivalul branzei si al pastramei". Mii de turisti sunt asteptati pentru a cumpara si admira produsele traditionale dar si pentru a aplauda spectacolele care vor avea loc in cele doua zile de la sfarsitula cestei saptamani.

Anul acesta, in zilele de 27 si 28 septembrie, pe Platoul Inima Reginei - Bran, va avea loc cea de-a IV-a editie a "Festivalului Branzei si Pastramei". Sambata, in prima zi, festivalul va debuta cu o expozitie gastronomica, diversele sortimente de branza si pastrama putand fi cumparate la cele mai bune preturi. Spre seara va avea loc serbarea campeneasca "Ravasitul Oilor", un eveniment care nu trebuie ratat.

Cea de-a doua zi este inca si mai incarcata decat prima, fiind deschisa de o expozitie de animale in aer liber, in cadrul careia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vanzari si schimburi de berbeci, urmand ca, la final, sa se aleaga cele mai frumoase exemplare. Dupa aceea va incepe o alta expozitie, cea canina, la incheierea careia cei mai frumosi caini ciobanesti vor fi premiati. Gurmanzii nu vor fi uitati, intrucat li s-a pregatit o degustare a produselor de branza si pastrama care va culmina, asa cum era firesc, cu acordarea unor premii pentru cele mai reusite produse. Festivalul va fi incheiat, ca si in seara precedenta, printr-o serbare campeneasca, pentru ca cei prezenti sa isi doreasca sa revina si la anul, atunci cand oile se intorc de la munte.

De la eveniment nu vor lipsi mesterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: tesaturi, blanuri, ceramica.

Serbarea campeneasca va avea loc la Hanul Bran si pe Platoul Inima Reginei. Asadar, in acest sfarsit de sptmân, branenii va asteapt la ei ca de obicei cu bucurie si cu multa voie buna!


Mai multe detalii gasiti AICI

sursa: lazy.ro

Citeste pe Lazy :

Revelionul in Romania – mai scump sau mai ieftin decat in strainatate?

TOP – Cele mai ieftine vacante de weekend

Revelion 2009 – Oferte de la 400 de euro la 4 zerouri
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri