Ce poate fi mai bun in aceste zile toride daca nu o inghetata cu fructe delicioasa? Dar nu orice inghetata... Daca acest desert se numara printre cele mai vandute produse alimentare vara si cumpararea lui nu ti se pare o investitie costisitoare, ci mai mult fireasca si placuta, afla ca nu este exclus sa scoti din buzunar cateva mii de dolari pentru o inghetata de calitate.
Atentie! Acest articol nu este recomandat pofticiosilor!

Ce poate fi mai bun in aceste zile toride daca nu o inghetata cu fructe delicioasa? Dar nu orice inghetata...

Daca acest desert se numara printre cele mai vandute produse alimentare vara si cumpararea lui nu ti se pare o investitie costisitoare, ci mai mult fireasca si placuta, afla ca nu este exclus sa scoti din buzunar cateva mii de dolari pentru o inghetata de calitate.

Cele mai scumpe inghetate din lume sunt facute cu ingrediente naturale si foarte rare. Ciocolata foarte scumpa, esente de vanilie obtinute doar in unele colturi ale lumii, dar si fructe exotice crescute natural, fac din aceste deserturi niste produse de lux delicioase. Toping-ul obisnuit este inlocuit de toping din aur comestibil. De asemnea, o astfel de inghetata nu potate fi servita oricum, ci doar in pocale, cu lingurite de aur sau de cristal, incrustate cu pietre pretioase.

Ce credeti ca se mai poarta in materie de inghetata? Vestita cofetarie din New York, Serendipity 3, a fabricat una dintre cele mai scumpe inghetate din lume. Deliciosul desert costa "doar" 1.000 de dolari si a intrat in cartea recordurilor.

Inghetata Grand Opulence Sundae a fost fabricata in anul 2004 cu ocazia a 50 de ani de la deschiderea cofetariei. Iata reteta: 5 cupe din cea mai scumpa inghetata de vanilie tahitiana, vanilie din Magagascar acoperita cu o frunza din aur comestibil de 23 k, cea mai scumpa ciocolata din lume, totul ornat cu cele mai scumpe fructe, drajeuri aurite, martipan de cirese si multe alte ingrediente rare. Modul de servire este de asemnea deosebit. Grand Opulence Sundae se serveste in pahar de cristal asezat pe o tavita din aur.

Cei care au fabricat inghetata au declarat ca aceasta este destul de “simpla si banala”. De ce? Trei ani mai tarziu aceeasi cofetarie, Serendipity 3, s-a decis sa-si doboare propriul record cu o alta inghetata de data aceasta in valaore de 25.000 de dolari. Noul sortiment este facut din 28 de esente de cacao din toata lumea, acoperita cu 5 grame de aur comestibil.

Frrozen Haute Chocolate se serveste intr-o cupa poleita cu aur de asemenea comestibil. Inghetata mai contine si cele mai scumpe trufe in valoare de 2.600 de dolari bucata, dar si crema fina. Singurele “ingrediente” necomestibile sunt bratara de aur cu diamante din jurul cupei si lingurita din aur care are incrustate diamante albe si ciocolatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri