Fast-food-ul a fost interzis in scoli. Ce parere ai despre aceasta decizie?

Acum o saptamana s-a hotarat ca in incinta scolilor sa fie interzisa comercia

lizarea si prepararea produselor de fast-food.

Aceasta propunere poarta numele de “proiect de lege pentru o alimentatie sanatoasa in unitãtile de invatamant preuniversitar” si majoritatea deputatiilor au fost de acord pe motiv ca acest tip de mancare ar afecta sanatatea copiilor.

Pe lista alimentelor nerecomandate se numara cele care au un continut suplimentar de zahar, sare, grasimi si indulcitori.

Stiai ca peste 2000 de copii sufera de diabet? Intr-o situatie neplacuta se afla si copiii supraponderali.

Meniurile care se servesc in unitatile de invatamant vor fi si acestea avizate de specialisti in nutritie.
Acest tip de alimentatie tine direct si de modul in care copilul este educat. Pacat ca inca mai exista si alte lucruri nocive in preajma scolilor precum fumatul si localurile care servesc bautura copiilor. Speram ca pe viitor va exista o lege mai stricta care sa aiba grija si de acest punct de vedere.

In Detroit s-a luat o altfel de decizie privind acest tip de alimentatie si anume o taxa, totul pentru a-i convinge pe americani sa renunte la un stil de viata care nu le este tocmai bun.

Ministerul Sanatatii trebuie sa publice pe site, in termen de 30 de zile, care este necesarul zilnic de substante nutritive si calorii pentru un copil si un adolescent.

Sa fie aceasta o decizie corecta sau fructul oprit ii va tenta pe copii si mai mult?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Un articol de Livia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri