Ce parere ai de o omleta de 1000 de dolari?
Cea mai scumpa omleta

In ciuda a ceea ce am fi crezut, nu contine cristale sau alte bijuterii care sa ii justifice valoarea... Omleta "magica" ornata cu caviar si homar se numeste "The Zillion Dollar Lobster Frittata" si poate potoli foamea oricui este dispus sa scoata din buzunar 1.000 $. Este capodopera lui Emilio Castillo, bucatar la restaurantul Norma din New York.

Cel mai scump tort


Creat de Mimi So Jewelers in colaborare cu cofetaria Nahid La Patisserie Artistique, a fost prezentat in Los Angeles la finalul anului 2006 si a constituit atractia expozitiei Luxury Brands Bridal Show, dedicata produselor de lux pentru nunti. In valoare de 20 de milioane $, prajitura extravaganta este acoperita cu diamante si multe alte bijuterii inedite. Asta inseamna desigur ca cel mai scump tort din lume a fost creat pentru a-i amagi pe pofticiosi.

Cel mai scump condiment

Pentru a obtine 45 de grame de sofran sub forma de condiment, este nevoie de 50.000 - 75.000 de flori saffron crocus, echivalentul unei plantatii de marimea unui teren de fotbal. Sofranul este cel mai scump condiment din lume, pretul a 45 g ajungand la 5.000 $.

Cele mai scumpe nuci

Initial se numeau "kindal-kindal" si sunt fructele copacilor de Macadamia, care cresteau doar in Australia si insula Madagascar, pana cand au fost cultivati si in Hawaii. Copacii de Macadamia formeaza aceste nuci doar dupa 7-10 ani de viata, avand nevoie de sol fertil si ingrijire atenta. Desi au coaja foarte puternica, nucile de Macadamia contin miez alb, moale si dulce, format din 80% ulei si 4% zahar. Un kilogram costa putin peste 30 $.

Cele mai scumpe ciuperci

Cea mai scumpa specie de ciuperci provine din nordul Italiei, regiunea Piedmont. "Trufele albe", asa cum mai sunt numite aceste ciuperci, au diametrul de 12 cm, cantaresc 500 g si se vand la uimitorul pret de 2.000 - 4.000 de euro kilogramul. Pretul record al trufelor albe a fost atins anul trecut, cand Stanley Ho, proprietarul cazinoului Macau, a achizitionat 1.5 kg de ciuperci contra sumei de 330.000 $.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri