Incepand cu 1 martie pana pe 9 martie iti poti alege o zi care va reprezenta modul in care va fi viata ta in anul acesta.
Incepand cu 1 martie pana pe 9 martie iti poti alege o zi care va reprezenta modul in care va fi viata ta in anul acesta.

Se spune ca baba Dochia era o soacra rea care ii dadea nurorii diferite sarcini aproape imposibil de realizat. Nora este insa ajutata de Dumnezeu sa-si indeplineasca toate datoriile. Intr-o zi baba Dochia vede un cos cu fragi adus de nora sa si crede ca a venit primavara.

Ea pleaca la munte cu turma de oi pe data de 1 martie. Initial este imbracata cu 9 cojoace dar incepe sa-si dea jos din ele pana ajunge sa ramana doar in camasa. Dumnezeu da insa un ger, baba si oile ingheata si se transforma in stane de piatra.
Dupa cum stim chiar exista anumite stanci la munte care ii poarte numele: Babele din Bucegi sau chiar Dochia din Ceahlau.

Exista mai multe traditii, fie ca se alege o zi din acest interval (1-9 martie) fie este ziua ta de nastere (daca esti nascuta pe 25 baba ta va fi 2+5= 7 martie).

Daca o sa fie soare o sa fii fericita, daca ploua si e innorat o sa fii suparata iar daca bate un vant rece inseamna ca o sa ai parte de certuri.

Pe la 9 martie vom sarbatori cei 40 de mucenici dar si lasata secului pentru Postul Pastelui.

Daca stii o reteta deosebita de pregatire a mucenicilor da click aici si trimite reteta ta.


VINO IN COMUNITATEA DELLY !

Te invitam sa o descoperi, sa-ti completezi profilul si sa beneficiezi de toate avantajele ei. Poti comenta si initia discutii pe
forum sau pe blog, iti poti face grupuri de prieteni, poti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care ti le ofera comunitatea DELLY!

Sugestiile si parerile sunt binevenite!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri