In aceasta perioada a anului foarte multi dintre noi ne dorim sa evadam din rutina zilnica si sa incercam sa ne relaxam intr-un mod cat mai agreabil.
In aceasta perioada a anului foarte multi dintre noi ne dorim sa evadam din rutina zilnica si sa incercam sa ne relaxam intr-un mod cat mai agreabil.

O excursie poate dura de la o zi pana la doua saptamani. Insa orice excursie trebuie sa fie pregatita din timp. Atat din punct de vedere al lucrurilor pe care trebuie sa le transportati cat si al mancarii.

Inainte de plecare trebuie sa studiati locurile in care va veti opri pentru a stii de ce anume aveti nevoie.
Daca excursia dureaza mai mult de 4 zile este bine sa se gaseasca macar un meniu cald.
Pentru doua, trei zile se poate pregati mancarea de acasa si se poate pastra daca este ambalata corespunzator. La locul dorit poate fi reincalzita.

Chiar daca excursia este mai lunga provizia nu trebuie sa fie prea mare deoarece se poate altera cu usurinta.
Pe de alta partea este nevoie si de asigurarea unei valori nutritive corespunzatoare.
Mancarea trebuie sa fie si bine gospodarita si nu trebuie terminata din prima zi. Daca nu se cunosc sursele de aprovizionare exista riscul de a ramane fara alimente daca nu se repartizeaza mancare pe zile si pe numarul de persoane.
Sa vedem ce anume am putea lua intr-o excursie. In orice caz, depinde de zona in care ajungem, deoarece anumite provizii se pot face din drum.

- zahar
- ceai
- cafea
- sare
- legume uscate
- 2-3 conserve
- supe la plic
- oua
- cascaval
- paine

Pentru zona montana painea poate fi inlocuita cu mamaliga si carnea proaspata cu conserve de carne, fructele pot fi inlocuite cu cele deshidratate dar si cu fructele de padure ce pot fi gasite in timpul excursiei.

Este de preferat ca pe masura ce efortul este mai mare sa creasca si consumul de alimentatie bogata in calorii. In orice caz acest lucru nu inseamna ca in ultima zi a excursiei sa se manance extrem de mult pentru a avea mai multa energie.
Exista posbilitatea ca pofta de mancare sa fie mai mare pentru ca se schimba mediul si stilul de viata. Este recomandat sa se consume sanatos si nu trebuie sa se exagereze pentru a nu se ajunge la ingrasare.
Conservele de legume si carne ar trebui pastrate pentru ultimele zile ale excursiei daca nu se pot face alte cumparaturi intre timp.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri