ghid pentru o viaţă împlinită

Sangria - reteta clasica si sugestii de personalizare

O bautura racoritoare, slab alcoolizata si extrem de aromata. Sangria este atat de populara incat nu mai exista o singura reteta standard, ci fiecare poate personaliza bautura in functie de preferinte.

O bautura racoritoare, slab alcoolizata si extrem de aromata. Sangria este atat de populara incat nu mai exista o singura reteta standard, ci fiecare poate personaliza bautura in functie de preferinte.

Pentru reteta standard aveti nevoie de:
- 3 pahare de vin rosu sec
- O lingura de zahar
- Sucul de la o portocala
- Sucul de la o lamaie
- Doua piersici decojite, fara samburi si taiate cubulete
- O portocala mare taiata felii rotunde
- O lamaie mare taiata felii rotunde
- 50 ml brandy/cognac sau orice bautura tare si aromata
- 150 ml apa minerala.

Amestecati toate ingredientele mai putin apa minerala intr-un bol pentru punch si lasati la frigider peste noapte. Inainte de servire, adaugati apa minerala.

Se serveste cu cuburi de gheata.

Puteti adauga si: capsuni, afine, mure, kiwi, gin, rom si suc de lime (lamai verzi).

Pentru o aroma mai fructata puteti inlocui taria cu lichior de caise sau piersici si puteti adauga ananas de la conserva cu tot cu sucul aferent.

Imagine: divya_

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sangria - reteta clasica si sugestii de personalizare.