Este binecunoscut faptul ca in lipsa apei organismul uman nu poate supravietui. Format 70% din apa, organismul are nevoie de asigurarea unei cantitati zilnice din aceasta licoare a vietii. Mai mult, pentru un stil de viata sanatos, cantitatea zilnica de apa necesara organismului trebuie sa atinga 1.5 sau 2 litri, in perioada verii cantitatea recomandata fiind chiar de 3 litri.
Apa de izvor imbuteliata poate fi folosita in alimentatia copiilor fara sa necesite fierbere. Autoritatile medicale recomanda insa fierberea acesteia, doar pentru a elimina cu totul riscul de aparitie al microbilor dupa desigilarea sticlei. Parintii trebuie sa fie foarte atenti la continutul apei care este specificat pe eticheta, deci sa nu aleaga doar pe baza campaniilor publicitare.


Informatii despre apa si continutul sau

Organismul uman poate dizolva foarte bine elementele organice, astfel ca ingerarea de Ca non-organic, poate afecta rinichii.

APA SI EFECTELE EI ASUPRA ORGANISMULUI

• Este adevarat ca trebuie sa bem 2l de apa zilnic?
Da, intrucat apa este necesara pentru reglarea tuturor functiilor organismului. Senzatia de sete este, de fapt, ultima “strigare” a organismului care are nevoie urgenta de apa.
• Este adevarat ca apa creste viteza metabolismului?
Da, intrucat regleaza greutatea organismului si apetitul.
• Ce fel de apa trebuie sa bem – minerala sau de la robinet?
Cum apa de la robinet contine Cl, este important sa bem apa minerala cu un indice de mineralizare scazut, pentru ca poate fi usor absorbita de organism.
• Ne putem potoli setea cu suc, cafea sau ceai ?
Toate lichidele care contin cofeina si zahar reduc hidratarea organismului.
• Este adevarat ca apa are proprietati vindecatoare?
Da, previne deshidratarea, artrita, tensiunea ridicata, cresterea nivelului colesterolului. Mentine frumusetea pielii, actioneaza impotriva celulite, mentine rezistenta parului.

SECRETELE APEI

• Apa trebuie bauta cu inghitituri mici
• In fiecare dimineata si inainte de culcare este recomandat sa se bea 1 – 2 pahare de apa
• Nu este recomandat sa se bea apa rece, intrucat incetineste metabolismul si conduce la cresterea in greutate

sursa: www.healthy.ro

Citeste pe Healthy:

Afla despre beneficiile balneoterapiei

Cromul, mineralul indispensabil organismului

Ginsengul – secretul tineretii fara batranete
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri