Sucurile naturale obtinute din diverse sucuri si legume sunt un adevarat tonifiant al organismului si o sursa sigura de vitamine si minerale, ajutand la detoxifierea organismului si la curatarea acestuia de toxine. Va propunem asadar cateva bauturi naturale, cu un continut ridicat de substante nutritive, a caror preparare se realizeaza usor si nu necesita timp mult.

Ritmul alert al vietii de zi cu zi ne provoaca sa-i facem fata, alergand in stanga si in dreapta pentru rezolvarea diferitelor probleme. Poate ca este unul dintre cele mai frumoase si indragite anotimpuri, insa primavara este si un anotimp in care asteniile, ametelile, tonusul energetic scazut si starile de epuizare fizica si psihica sunt la ele acasa. Resursele energetice ale organismului nu sunt insa inepuizabile. Se intampla sa ne simtim organismul devitalizat, sa ne simtim obositi, iar pofta noastra de viata sa se duca pe apa sambetei.

Natura ne pune insa la indemana numeroase remedii de energizare. Sucurile naturale obtinute din diverse sucuri si legume sunt un adevarat tonifiant al organismului si o sursa sigura de vitamine si minerale, ajutand la detoxifierea organismului si la curatarea acestuia de toxine. Va propunem asadar cateva bauturi naturale, cu un continut ridicat de substante nutritive, a caror preparare se realizeaza usor si nu necesita mult timp:

Sucul de morcovi este recomandat in cazul anemiilor, al lipsei poftei de mancare si al demineralizarii organismului. Este cunoscut si apreciat pentru rolul sau in eliminarea toxinelor din organism, in cresterea imunitatii organismului si a prevenirii imbatranirii premature, precum si datorita continutului sau ridicat de fier, calciu, fosfor, magneziu vitamina A, vitamina B1, B2, C. In combinatie cu sucul de portocale sau de patrunjel, sucul de morcovi poate avea un efect rapid de energizare a orgasmului. Un pahar de suc de morcovi amestecat cu lapte, servit la micul dejun, reprezinta remediul perfect pentru revitalizarea organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Un adevarat cocktail de sanatate ce contribuie la eliminarea toxinelor din ficat se poate obtine din amestecarea a 2 linguri de ulei de migdale pur cu 7 linguri de suc de lamaie proaspat, cu 4 catei de usturoi si cu ghimbir dat prin razatoare. Ingredientele se amesteca cu ajutorul unui blender. Chiar daca nu are un gust grozav, efectul sau detoxifiant si energizant este garantat. Atentie insa, aceasta bautura nu este recomandata si in cazul persoanelor care au avut pietre la vezica biliara, al femeilorinsarcinate sau al mamicilor care alapteaza.

Pentru ca este primavara, ar trebuie sa facem apel la legumele si fructele specifice acestui anotimp. Sucul de spanac, simplu sau amestecat in procent egal cu suc de telina, bautura cunoscuta pentru efectele pozitive pe care le are asupra sistemului nervos, ofera organismului o portie zdravana de fier, calciu, beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina B6, vitamina C, sodiu si potasiu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri